Prišli, videli, zmagali

V soboto 15.6. sta se dve ekipi PGD Podnanos udeležili gasilskega relija “1. Ogrisov memorial” z gasilskimi terenskimi vozili, ki ga je v Medvodah organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Preska – Medvode ter bili med 9 tekmovalnimi ekipami iz cele Slovenije najboljši. Osvojili sta namreč vse, kar se je osvojiti dalo – 1. in 2. mesto ter prehodni pokal.

Gasilski reli je tekmovanje, pri katerem mora ekipa z gasilskim terenskim vozilom, za katerega je potreben izpit kategorije B, v določenem času prevoziti označeno progo, ter na več postajah rešiti zadane gasilske naloge. Eno ekipo sestavljajo 4 člani, opremljeni z gasilsko zaščitno obleko, gasilsko čelado, rokavicami in škornji, tekmujejo pa lahko starejši od 16 let, ki imajo vsaj čin gasilec pripravnik.

Po končanem reliju so fantje in dekleti osvojeno zmago proslavili na ogromni gasilski veselici, ki jo je pred tovarno podjetja Helios TBLUS d.o.o. organiziralo domače društvo. Pravijo, da se bodo drugo leto zagotovo ponovno vrnili in branili osvojeni pokal.

Člani društva tekmovalcem iskreno čestitamo za zmago ter jim želimo veliko sreče na naslednjem reliju!