Gasilski krožek malo drugače

Petek, 17. 11. 2023, smo si mentorji gasilski krožek zamislili malo drugače, in sicer izvedli smo prenočitev v gasilskem domu.

Gasilski krožek se je začel kot običajno ob 17 uri. Najprej so otroci spoznavali gasilska vozila in njihovo opremo, lahko so se preizkusili v prenosu ponesrečenca na nosilih ter se usedli v vozilo, kjer so lahko videli kako gasilsko vozilo izgleda v notranjosti. Po eni uri smo otroke razdelili v dve skupini: prva skupina je odšla v zgornje prostore, kjer so skozi različne aktivnosti spoznali gasilstvo. Igrali so se spomin, barvali pobarvanke, iskali besede na temo gasilstva in še in še. Druga skupina pa se je ta čas preizkušala na poligonu v orodišču, kjer so morali premagati različne ovire. Na koncu poligona smo spoznali, da je fizična pripravljenost gasilca zelo pomembna in tako naredili še par vaj za naše telo. Skupini sta se nato še zamenjali.

Ob 19:30 je sledila večerja, ki smo jo že vsi nestrpno pričakovali. Anže in Klemen sta pripravila ocvrt krompir in hrenovke v obliki hobotnice. Vsi lahko potrdimo, da je bila večera res okusna. Za piko na i večeru smo pogledali še animirani film Avioni 2 ter precej utrujeni popadali v spalke ob kaminu in zaspali.

Naslednji dan je budilka zvonila že ob 7h in pred nami je bilo dopoldne polno aktivnosti. Za lep začetek dneva sta Tjaša in Ana spekli palačinke in skuhali kakav, po zajtrku pa je bil že čas za pohod, ki je bil namenjen spoznavanju orientacije in fizične aktivnosti. Odšli smo na bližnji hrib in po poti so otroci morali reševati različne uganke. Tisti, ki pa so si želeli še več aktivnosti, so lahko odšli po daljši poti, na kateri so skupaj s Patrikom in Tinetom skozi skupne igre delali na fizični moči. Na koncu pa je sledilo še presenečenje. Vožnja z našim najstarejšim gasilskim tovornim vozilom TAM. Vsi smo zelo uživali in na koncu bili mnenja, da bi se vožnja lahko še nadaljevala. Ob 11. uri je sledil še zaključek in hitro deljenje vtisov s starši.

Na koncu lahko rečemo, da smo s samo izvedbo krožka zelo zadovoljni. Pri tem bi se radi zahvalili staršem za zaupanje in vsem mentorjem, ki so priskočili na pomoč, posebna zahvala pa gre še Civilni zaščiti Ajdovščina, ki je poskrbela, da smo spali na udobnih podmetačih, ter vsem ki so kakorkoli pomagali.

Gasilski krožek se tako vrača nazaj v ustaljen urnik (vsak petek ob 17 uri), glede na navdušenje otrok, pa smo mentorji z mislimi že pri naslednjem dvodnevnem gasilskem krožku.

Ana Curk