Gasilska veselica v Podnanosu

Po nekaj letih je mladinski odsek z novimi mlajšimi člani PGD Podnanos organiziral Gasilsko veselico v soboto, 13. 6. 2015, dan pred praznovanjem  šagre, saj je sv. Vid farni zavetnik domače cerkve.

Gasilsko veselico smo pričeli že popoldan z različnimi otroškimi igrami. Starejše članice so mlajšim članom pripravile različne vodne igre, kjer so se  preizkusili v ciljanju, metanju… Otroci so tekmovali med seboj. Otroke smo nagradili z izdelki, ki so nam jih prispevali sponzorji. Vsem sponzorjem se prisrčno zahvaljujemo za njihovo pomoč.  V večernih urah smo se člani društva in vsi ostali sprostili ob melodijah domačega ansambla Šembidci.

Pri pripravah otrok na občinsko in regijsko tekmovanje smo razbrali, da si veliko otrok želi preživeti nekaj počitniških dni ob morju. Mladina se je dogovorila, da bo organizirala gasilsko veselico in z izkupičkom peljala otroke na morje. Lansko leto so nam otroci zaupali, da si marsikatera družina ne more privoščiti družinskega letovanja na morju.

Mladinski odsek se vam zahvaljuje vsem, ki ste se tako številno udeležili gasilske veselice in poskrbeli za prijetno vzdušje. Za pomoč se zahvaljujemo tudi starejšim članom gasilskega  društva, ki so nam priskočili na pomoč pri organizaciji, in Turističnemu društvu Podnanos.

Cecilija Vitežnik

FOTO: Cecilija Vitežnik

SAM_2347 SAM_2355 SAM_2359 SAM_2370 SAM_2391