Zakorakali v 130. leto delovanja društva

V sklopu letošnje 130. obletnice prostovoljnega gasilskega društva Podnanos je v soboto 11.6. v Podnanosu potekalo srečanje gasilske mladine iz Podnanosa, Žalne in Luč ter prikazna gasilska vaja.

Srečanje, ki se ga je udeležilo okrog 45 otrok, se je začelo ob 13h na šolskem igrišču v Podnanosu, kjer so se otroci in njihovi mentorji v sproščenem vzdušju pomerili v različnih gasilskih igrah: gašenju z vedrovko, kegljanju z gasilsko cevjo ter v poenostavljenem »cici fire combat«-tu.

Ob 15h je na placu sledila prikazna vaja reševanja ponesrečencev v prometni nesreči, na kateri so sodelovali poklicni gasilci iz gasilsko reševalnega centra Ajdovščina ter prostovoljni gasilci iz Podnanosa. Na vaji so gasilci s skupnimi močmi prikazali postopke in delo gasilcev ob prometni nesreči dveh vozil, pri kateri sta bili udeleženi dve osebi, eno od vozil se je prevrnilo na streho, vozilo na kolesih pa je tudi zagorelo. Ob strokovnem komentiranju si je mladina in nekaj krajanov z zanimanjem ogledalo vajo.

Po končani vaji se je dogajanje preselilo v gasilski dom, kjer smo se ob dobri hrani in pijači ter ob poskočni glasbi zabavali do večernih ur. Ker čas v dobri družbi hitro mine upamo, da dogodek čimprej ponovimo.

Radi bi se zahvalili prijateljskim društvom za udeležbo, gasilcem GRC Ajdovščina za sodelovanje, vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri organizaciji in izvedbi dogodkov in seveda vsem donatorjem, ki nas podpirate.

Ob tej priložnosti pa bi vas radi povabili tudi na osrednje dogodke ob našem praznovanju in sicer v petek 26.8.2022 po končani slavnostni akademiji na zabavo pod šotorom na šolskem igrišču v Podnanosu, 27.8.2022 ob 17h pa na gasilsko parado, prevzem novega vozila ter nadaljevanje dneva z gasilsko veselico brez vstopnine.

Z gasilski pozdravom »Na pomoč«!

Klemen in Anže, člana PGD Podnanos