Miklavževa delavnica v Podnanosu

Na miklavževo soboto, 6. 12. 2014, smo v Podnanosu organizirali delavnico, na kateri so otroci izdelovali božično novoletne voščilnice. Prvič je potekala delavnica v organizaciji  kar treh društev, in sicer Turističnega društva, Planinskega društva in  Prostovoljnega gasilskega društva, ki že dolga leta med seboj dobro sodelujemo. Skupaj z otroki smo ustvarjali v Gasilskem domu in sicer pod vodstvom mladink imenovanih društev.

Voščilnice smo izdelovali iz različnih materialov in na različne načine. Nekateri otroci so izdelovali voščilnice po naših navodilih, nekateri pa so bili zelo izvirni in so se izkazali z zanimivimi motivi.

SAM_9505

Najmlajši udeleženci delavnice – predšolski otroci so izdelovali palčke in barvali rokavičke. Osnovnošolski otroci  pa so šivali božična drevesca in izdelovali božične zvezde iz lepenke. Nekateri pa so s pomočjo riževega papirja in lepenke izdelovali zvončke. Rižev papir smo uporabili tudi pri izdelovanju voščilnic v  obliki  angelčkov. Pri okraševanju voščilnic smo si pomagali tudi z različnimi barvnimi flomastri.

Otroci so nekaj svojih izdelkov odnesli domov, da jih bodo lahko poslali svojim prijateljem.

Namen delavnice je bil tudi izdelovanje vizitk za organizatorje delavnice – društva, da jih bodo uporabili za pošiljanje božično novoletnih voščil.

SAM_9506

Čeprav je Miklavž obdaroval večino otrok že v petek zvečer ali pa jih razveselil v soboto zjutraj, se je spomnil na nas tudi na delavnici. V gasilskem domu nas je čakal velik paket sladkih dobrot, da smo se med izdelovanjem voščilnic  vsi skupaj tudi posladkali.

Cecilija Vitežnik