Letovanje v Izoli 2016

Že tretje leto zapored je mladinska sekcija prostovoljnega gasilskega društva Podnanos organizirala letovanje za naše najmlajše člane v društvu. V Izoli smo bili od četrtka, 18. do nedelje, 21. avgusta 2016. Tudi letos smo bili gostje pri pobratenem društvu v Izoli.

Animatorji smo poskušali otrokom v teh štirih dneh pripraviti čim bolj raznovrsten program, kjer smo prepletali negasilske dejavnosti z gasilskimi. Otroci so se sproščali, uživali in raziskovali morsko gladino in okolico pri svetilniku.

V petek so mladinke pripravile otrokom že  tradicionalno igro lov na lisico, kjer so se otroci soočili z različnimi nalogami po skupinah po bližnji okolici izolske plaže. Otroci so bili ponovno navdušeni. Nestrpno so čakali razglasitev zmagovalca. Ko smo zaključili z igranjem družabnih iger v gasilskem domu, smo se odpravili še v mesto na sladoled.

V soboto je naš dan potekal nekoliko drugače, saj smo se odpeljali v Piran. Sprva smo uživali na piranski plaži, vendar otrokom betonska plaža in množica ljudi nista bili najbolj všeč. Kasneje smo obiskali gasilski dom, kjer so nas člani PGD Piran prijazno sprejeli in nam predstavili kako poteka njihovo delo v strnjenem mestu in kakšen okoliš zajema njihovo društvo. Seznanili so nas tudi z delom potapljačev in nam razkazali vozila, opremo in gasilski dom. Z nasmeškom na obrazu smo se vrnili nazaj na plažo v Izolo, kjer smo napolnili svoje želodčke s slastno pico. Ko smo se vrnili v dom, smo jim animatorji pripravili še kviz z gasilsko tematiko, kjer so otroci obnovili in pridobili novo znanje. V večernih urah smo se ponovno odpravili v mesto, kjer so otroci uživali v zabaviščnem parku.

Dneve smo ponovno nepozabno preživeli pod mentorstvom letovanja članic in članov, kjer smo vključevali v delo tudi mladinke. Tudi letos je bil vodja letovanja Denis Bratož ob desni roki Klemena Rosa.

Za pomoč pri izpeljali letovanja se bi radi zahvalili domačemu društvu, Občini Vipava in vsem donatorjem, ki so nam na kakršen koli način pomagali pri izpeljavi že tretjega letovanja, kajti brez vaše pomoči ne bi bilo letovanje tako uspešno kot je bilo.

Foto in besedilo: Cecilija Vitežnik