Gasilsko državno tekmovanje v Kopru 2016

V soboto, 11. 6. 2016, in nedeljo, 12. 6. 2016, je v Kopru potekalo gasilsko državno tekmovanje po CTIF pravilih.

Pot do tja ni bila lahka. Lansko leto smo se morali potruditi na občinskem tekmovanju,  da smo se uvrstili na regijsko, nato še na regijskem v Idriji, da smo se uvrstili na državno tekmovanje. Sedem ekip se nas je uvrstilo do regijskega, kjer pa so vstopnico na državno tekmovanje prejeli veterani, članice A (starejša ekipa), mladinke in pionirke.Celo leto priprav se je zaključilo v Kopru z nastopom na državnem tekmovanju, in sicer v soboto za odrasle in v nedeljo za mladino. V soboto smo se zjutraj odpravili proti obali, kjer smo nastopili med prvimi in spremljali ostale ekipe ter počakali na končni rezultat. S svojimi nastopi smo bili zadovoljni. Veterani so dosegli odlično 25. mesto članice pa 42. mesto. 

V nedeljo sta nastopili še dve ekipi deklet iz našega društva. Pionirke so svoje delo odpravile z odliko in dosegle odlično 19. mesto.  Mladinke pa so dosegle odlično 29. mesto.

Na koncu državnega tekmovanja smo bili zelo veseli, saj smo prejeli tri srebrna priznanja in eno bronasto. Vsem udeležencem čestitamo in jih spodbujamo k nadaljnjemu sodelovanju in aktivnostim v društvu.

Tereza Vitežnik