131. občni zbor v znamenju volitev

Po letu praznovanja 130. obletnice PGD Podnanos smo vstopili še v volilno leto, kjer smo že na 131. občnem zboru volili novega predsednika in poveljnika društva, člane upravnega odbora, člane nadzornega odbora ter člane disciplinske komisije.

V soboto 28.1. smo se člani PGD Podnanos ponovno zbrali na rednem letnem občnem zboru, ki so ga zaznamovale volitve pomembnih funkcionarjev našega društva. Občni zbor se je začel z razrešitvijo starega vodstva, ki ga je vodil dolgoletni predsednik Zoran Žgur s poveljnikom Martinom Mislejem. Oba sta se vsem skupaj zahvalila za sodelovanje ter novemu vodstvu zaželela srečno in pogumno naprej. Vodstvo v odhodu društvo zapušča v odlični formi, njim gredo zasluge za številne uspešno izpeljane projekte, za kar jim bomo vsi še dolgo hvaležni.

Pravijo, da na mladih svet stoji in tudi v tem duhu se je z letošnjim letom vodstvo društva precej pomladilo. Za novega predsednika društva je bil izvoljen dosedanji tajnik Klemen Rosa, za novega poveljnika pa dosedanji podpoveljnik Jernej Rosa. V upravni odbor je bilo izvoljenih še 11 članov: Anže Pižent, Borut Praček, Boštjan Trošt, Boštjan Vitežnik, Dejan Furlan, Ivo Skupek, Patrik Božič, Sergej Božič, Tjaša Krečič, Urban Cvek in Žan Božič.

V nadzorni odbor so bili izvoljeni dosedanji predsednik Zoran Žgur, častni predsednik Darko Rosa in dosedanji poveljnik Martin Mislej, v disciplinsko komisijo pa so se uvrstili: Denis Bratož, Leon Pižent in Franko Vitežnik z nadomestnima članoma Božidarjem Vitežnikom ter Marjanom Fabčičem.

Veliko članov novega vodstva je že pokazalo pripravljenost in požrtvovalnost za dobrobit društva, ambicije so velike, motivacije ne manjka, lahko jim le zaželimo srečno, z gasilskim pozdravom »Na pomoč!«.